Ezek a gyönyörű és egyedi ékszerek pénzt, de akár szerelmet is hozhatnak neked, miközben segítenek megszabadulni a negatív karmádtól.

Egyre többen viselnek malákat, olyan ásványokból készült nyakláncokat vagy karkötőket, amelyeknek bojt van a végükön. Minek köszönhetik a fokozatosan növekvő népszerűségüket? Rengetegen tapasztalják a varázslatos erejüket, ami korántsem csak a szemkápráztató, és egyben divatos, keleties megjelenésükben merül ki. Az a feladatuk, hogy segítsenek a viselőjüknek abban, amiben csak szeretné! Bevonzhatják az ideális társat, jobbá tehetik a párkapcsolatot, elősegíthetik a termékenységet, vagy támogathatják az anyagi gondok megoldását. Megszabadíthatnak a múltból cipelt terhektől, és pozitív karmát teremtenek, így segítve elő a gondtalanabb és boldogabb életet. Viszont felmerülhet a kérdés: miben másabbak a malák a sima ásványokhoz képest?

Boldog párkapcsolatra vágysz, nehéz életszakaszban vagy? Ebben is a segítségedre lehetnek a malák!

A mala gyöngyök rövid története

Már maga a „mala” szanszkrit szó is „füzért” jelent, és ősidők óta használják őket. Számos kultúrában és vallásban is megtalálhatóak. A malák sokféle anyagból készülhetnek: fából, magvakból vagy ásványokból. A gyöngyök imához való felhasználása i.e. 8. század körül kezdődhetett Indiában. Azonban nemcsak hinduisták, hanem a buddhisták, a muszlimok, és keresztények is használnak valamilyen imagyöngyöt. Ám ezzel kapcsolatban Beke Adrienn malakészítő, valamint a Malaverzum internetes weboldal tulajdonosa azt mondja:

Vallástól függetlenül is lehet használni őket, mert nem az a különlegességük a maláknak, hogy különböző vallásokhoz kötődnek, hanem az, hogy a rezgésük gyógyít, mivel nagyon jó minőségű ásványokból készítem őket. Minden ásványnak megvan a maga funkciója, hogy mit erősít, mit vonz be, vagy mit old fel. Amikor megoldottad a malához tartozó problémakört, akkor egész egyszerűen elszakad. Ilyen esetben nem szabad újrafűzni őket, hanem érdemes egy folyóba dobni a szemeket.

Adrienn szerint azért nem ajánlatos újrafűzni, ugyanis azzal újfent magukhoz vesszük a problémát, valamint arra is célszerű ügyelni: ne fogjuk meg közvetlenül a lepotyogott ásványszemeket! És egy pillanatig se legyünk elkeseredve, amiért elszakadt, elvégre ez jót jelent!

A malák száma is nagy jelentőséggel bír

A karkötőként viselhető malák általában 21 vagy 27 szemesek, a nyakláncok pedig 108 szemesek. A 27-es szám, a 9-es többszöröse, ami a teljességet képviseli. Ezekhez a mantragyöngyökhöz kapcsolódik egy guruszem a végén, a bojt pedig lezárja a malát. Úgy tartják, a guruszemet nem szabad átlépni, mikor mantrázunk, mivel az jelképezi a mester valamint a tanítások iránti hitet és alázatot. Ha elérjük a guruszemet, akkor egész egyszerűen visszafelé kell ismét mantrázni, ami a lélek körforgást is jelképezi.

Boldog párkapcsolatra vágysz, nehéz életszakaszban vagy? Ebben is a segítségedre lehetnek a malák!

A 108 szemes malának különösen nagy jelentősége van az indiai hagyományokban, kezdve azzal, hogy 108 betű van a szanszkrit ábécében. A jógikus hagyományban az Upanisadok (ókori ind bölcseleti művek) 108 szent szöveget tartalmaz. A buddhizmusban 108 klésa, vagyis 108 tudatszennyeződés létezik, ami gátolja a megvilágosodást. Tehát számos területen megtalálható a mágikus 108-as.

Hogyan működik a mala?

A malát hagyományosan a meditációban használják. A kezükbe veszik a füzért, és szemenként haladva elmondanak egy imát vagy mantrát, ami gyógyítólag hat a testre vagy a lélekre attól függően, milyen céllal mondjuk. De ha valaki nem szeretne mantrázni, azzal sincs probléma, az is elég, ha csak magán viseli a malát vagy maga mellett tartja, hiszen ilyenkor is magába szívja a negatív karmát, valamint segít a megtisztulásban. Ám Adrienn tapasztalata az, hogy sokan minden létező módon szeretnék támogatni ezeket a tisztulási folyamatokat, és ezért előszeretettel mantráznak is. Tehát a mala semmiképpen sem egy mutatós ékszer, hanem eszköz a fejlődéshez, az elengedéshez, a gyógyuláshoz, a karma oldáshoz és energiát ad.

Boldog párkapcsolatra vágysz, nehéz életszakaszban vagy? Ebben is a segítségedre lehetnek a malák!

Természetesen egészen konkrét problémák megoldásában is a segítségünkre lehet. Egy akvamarinból készült füzér segíthet boldog, békés, hűséges párkapcsolatot teremteni. A rózsakvarc, a szelenit támogatja a különböző párkapcsolati problémák feloldását. Vannak bőséget hozó imagyöngyök is, amelyek citrinből, rubinból vagy zafírból készülnek. A kianit önbizalommal tölt el, és bátorságot ad, míg a rodonit segít feldolgozni jelen életben szerzett fájdalmat. De személyre szabottan készült malával akár egyszerre több problémán is dolgozhatunk!

Olyan opció is van, hogy egyedi malát készítek, ami csak és kizárólag az adott személyre van szabva, attól függően, milyen igényei vannak, vagy milyen tünetekkel küzd, legyen szó fizikai vagy lelki jellegű nehézségről. Szóval, lehet a probléma az állandó fejfájás vagy az önbizalomhiány, minden esetben megkeresem a leghatásosabb ásványokat, hogy gyönyörű és egyedi malát készíthessek.

– mondja a szakértő.

A legjobb pedig: nemcsak a felnőttek viselhetik a malákat, hanem a megfelelő kor felett a gyerekek is. Már az egészen pici babák is élvezhetik jótékony hatásukat egy-egy föléjük akasztott csüngő segítségével, ami mondjuk elősegíti a nyugodt alvásukat. Mindent összevetve, kiváló ajándék lehet önmagunknak vagy bárkinek, akivel csak szeretnénk jót tenni, mert a malák kétségkívül ezt teszik.

Az eredeti cikket az alábbi linken éred el: Elle.hu