A hét napjait különböző bolygókról nevezték el, ez az angol nyelvben egyértelműbben látszik. Bemutatjuk nektek az adott napra eső bolygó hatása alatt álló köveket. Ezek azért lényegesek, mert ha magunkon viseljük, ezeket az ásványokat megkönnyíthetjük vele az adott napi feladatokat, szellemi lelki fejlődést, nehézségeket és segítenek új nézőpontból vizsgálni a tapasztalásokat!

Holdkő - Moonstone - Moon - Monday - Hétfő:

A Holdkő ásványból készült Mala az új kezdet köve. A neve is jelzi, erősen kötődik a Holdhoz és a megérzéshez. A Holdkő arra emlékeztet bennünket, hogy minden a változásnak és a körforgásának a része. Hatása legerőteljesebben az érzelmek lecsillapításában érvényesül. Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést és az empátiát, fejleszti a megértést és tisztánlátást. A Holdkő csillapítja a felindulást, amit helyzetek vagy érzelmi okok váltanak ki. Tele van befogadó, passzív, női energiával. Kiegyensúlyozza a férfi-női energiákat és segít azoknak a férfiaknak, akik kapcsolatba akarnak kerülni személyiségük női oldalával. Kitűnő ellenszere a szélsőségesen macsó férfiaknak és a túlságosan agresszív nőknek. Megnyitja a tudatot a váratlan impulzusokra, valamint képessé tesz arra, hogy lehetetlen helyzetekben is feltaláljuk magunkat. A Holdkő megszünteti az érzelmi bizonytalanságot, stabilizálja az érzelmi ingereket. Fejleszti az érzelmi intelligenciát. A régi érzelmi mintákat segít felülírni. Az érzelmek legmélyére hatol és alaposan kitisztítja a rendellenességeket. A holdkő erőteljesen befolyásolja a menstruációs ciklust, és enyhíti a menstruációval összefüggő rendellenességeket és feszültséget. Kapcsolatban áll a tobozmiriggyel, kiegyensúlyozza a hormonrendszert, a testfolyadékok áramlását, és ráhangol a bioritmusra. Hasznos sokkos esetekben. Segít lenyugtatni a hiperaktivitást akár még gyerekeknél is. Jó hatással van az emésztésre. A Holdkő enyhíti a bőr, a haj, a szem, a máj, a lép és a hasnyálmirigy elváltozással járó betegségeit. Fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra kiváló ásvány. Álmatlanság ellen használják, és holdkórosság megelőzésére is. Méregtelenít.

A KEDD BOLYGÓJA A MARS, KÖVE A PIROS KORALL:

A Korall ásványköböl készült Mala hatékony az ásványanyag felvételben, tisztítja a vért, vérszegénységre kiváló gyógymód. A veséket, a tüdőt, a hát alsó szakaszát gyógyítja, illetve a női/férfi ivarszerveket. A Korall az anyaság szimbóluma, segíti és könnyebbé teszi a szülést. A magzat fejlődését segíti az anyuka hasában, illetve a kisgyerekkorban is gyógyítólag hat rájuk. Ha lázas a kisgyermek úgy tartják, elszíneződik a korall- halványabb lesz. Kiegyensúlyozza női menstruációt azzal kapcsolatos zavarokat, leveszi a felesleges ingereket. Harmonizálja a testet/ lelket, biztosítja a belső békét. Fokozza a szeretet áramlását.

A SZERDA BOLYGÓJA A MERKÚR, KÖVE A TURMALIN:

A Turmalin ásványkőből készült Mala elősegíti a szív gyógyulását, és szerető tudatot hoz létre. A gyökér és szívcsakrához kapcsolódik, fokozza a ragaszkodást és a szeretetteljes vágyódást. Serkenti a kreativitást és az intuíciót. Szabaddá teszi a harmadik szemet, élénkíti a tobozmirigyet és szertefoszlatja az illúziókat. Hasznos kő az előző életek gyógyításához; feltárja a problémák lényegét, aztán eltünteti. A gyógyításban a bíbor Turmalin csillapítja a depressziót, és megszabadít a rögeszmés gondolatoktól. Jótékonyan hat a szennyező anyagokra, való érzékenységre, az Alzheimer–kórra, az epilepsziára és a krónikus fáradság–szindrómára.

A JÁDE egy újabb Merkúr hatása alatt álló kő:

A Fehér Jáde ásványkőből készült Mala a tisztaság és az igazi nyugalom jelképe. A lelki békét mutatja, ezért keleten nagyon értékes kő. Védelmező kő, ami távol tart minden ártalmat, ellenben vonzza a barátságot és a szerencsét. A Jáde megszabadít a negatív gondolatoktól, nyugtat és stabilizálja az egyéniséget. Ötletekre sarkall, létrehozza a test és a gondolkodás egységét. A Jáde az álom köve is, amely elősegíti az érzelmi egyensúlyt, megszünteti a haragot. A Jáde tisztít is, segíti a kiválasztó szervek működését, és kiszűri a méreganyagokat, különösen a veséknek tesz jót. A Jáde megújítja a sejteket, műtét után segíti a regenerációt. Fokozza a termékenységet is, és segít a szülés gördülékenységében. Helyreállítja és megtartja a test sav-bázis egyensúlyát. Mindezek mellett a fehér jáde megszünteti a zavarokat, segít a döntéshozatalban, valamint a leghasznosabb útra tereli az energiát. A jáde csakrája a szívósakra.

A CSÜTÖRTÖK BOLYGÓJA A JUPITER, KÖVE A CITRIN:

A Citrin ásványból készült Mala védi az aurát és hatékonyan figyelmeztet a közelgő veszélyekre, amelyeket a segítségével kivédhetünk. A köldökcsakra és az erőközpont egyik fő ásványa, éppen ezért tisztítja és erővel tölti fel azokat. Úgy tartják, gazdagságot, sikert és gyarapodást hoz. A Citrin mindemellett boldogságot és nagylelkűséget hoz, úgy tudunk adakozni, hogy közben a mi vagyonunk sem csökken. Hatékonyan állítja helyre a vitás helyzeteket. Növeli az önbizalmat, a kreativitást, az önkifejezést. Erősíti az érzelmeket, és segít elfogadni az építő jellegű kritikát. A Citrin pozitív életérzést ad, és segít elfelejteni a múlt gyötrelmeit és az amiatti bűntudatot. Segíti a jelenlétet és boldogságot ad. Az elme valósággal újjászületik tőle. Ezért depresszió, félelmek és fóbiák ellen is hatékony. A Citrin megszünteti a negatív jellemvonásainkat, és érzelmeinket, kiegyensúlyozottá tesz. A Citrin energizál, visszafordítja az elváltozásokkal járó betegségeket, fokozza a hasnyálmirigy és lép működését, gyorsítja az emésztést. A vesék és az epe fertőzéses megbetegedései ellen is hatékony, valamint méregteleníti az érrendszert. Jó szem problémákra és erősíti az idegeket. A Citrin eltünteti a bőr alatti egyenetlenségeket, a cellulitiszt. Székrekedésre is igen hatékony. Menstruációs panaszokra és klimaxra is igen jótékony hatással bír, mert egyensúlyba hozza a hormonokat. A Citrin csakrái a koronacsakra, a köldökcsakra és az erőközpont.

A TOPÁZ egy újabb Jupiter hatása alatt álló kő:

A Topáz ásványkőből készült Mala a szeretet és jó szerencse köve. Finoman, gyengéd oda irányítja az energiát, ahol leginkább szükség van rá. Helyreállítja az egészséges állapotokat. Feltölt életerővel és motivációval. Minden szinten gyógyít, aktiválja a belső erőforrásokat. A Topáz erősíti az önbizalmat, önkiállást és hogy elfogadjuk a sorsunk által kijelölt utat. Megszünteti kétséget és a bizonytalanságot. Segít feldolgozni a múltat és tiszta lapot adni. A Topáz rezgése örömöt, végtelen szeretet, nagylelkűséget, harmóniát, bőséget és jó egészséget biztosít. Megerősíti az előrevivő, motiváló, harmonikus állapot vizualizációját. Mélyíti a meditációt és a relaxációt. A Topáz tisztítja az aurát. Nagyon hatékony feszültségoldó és könnyed problémamegoldást biztosít. Eloszlatja a bizonytalanságot. Segíti a szeretet befogadását és a saját értékek észrevételét. Éleslátást ad minden szituációban, általa jobban megértjük az ok okozat törvényét. A Topáz oldja a gátakt, segíti az önkifejezést. A művészeknek nagyon előnyös kő. Gyógyítja az emésztést, gyomrot, szemet. Segít leküzdeni az anorexiát. helyreállítja az ízérzékelést és az anyagcserét. Erősíti az idegeket. Bőséget hoz és örömöt. Jótékonyan hat a torok és harmadik szem csakrára.

A PÉNTEK BOLYGÓJA A VÉNUSZ, KÖVE A TÜRKIZ:

A Türkiz ásványkőből készült Malának erős gyógyító rezgése van. Felszabadítja a lelket a régi minták alól. Védelmet nyújt. Cselekvésre ösztönöz, hogy kezdjünk el önmagunkért tenni, hogy beteljesítsük az életfeladatainkat. Segít kreatívan megoldani a problémákat. Erősíti az intuíciót. A Türkiz eloszlatja a negatív energiát. Gyógyítja kimerültséget, depressziót vagy pánikrohamot. Enyhíti a vírusfejtéseket, regenerálja a sejteket, a gyomrot, az emésztést, a szemet, illetve a köszvényt. A Türkiz mérgetlenít és csökkenti a gyulladásokat.

A SZOMBAT BOLYGÓJA A SZATURNUSZ, KÖVE AZ AMETISZT:

Az Ametiszt Mala erős védelmező, magas spirituális rezgéssel. Aktivizálja a harmadik szemet és erősíti a megérzéseket. Kiválóan lehet vele meditálni, mélyen megmutatja bennünk rejlő erőt, motivál, megmutatja az ok okozat törvényét, kreatívan segít a problémákat megoldani. Egy pontra fokuszálást fokozza, ezáltal segít szétoszlatni a szétszórtságot. Tudatos álmodást biztosít, illetve véd a rossz álmoktól. Viszont az érzékeny emberek óvatosan használják alvásra, mert a 3.szemet erősen beindítja. Az Ametiszt nyugtat, segít döntést hozni, egyértelművé teszi a helyes megoldást. Az ametiszt Mala az egyensúly köve fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot. Elűzi a haragot, a dühöt, a félelmet és az aggódást. Megszünteti az önsajnálatot. Az Ametiszt Mala serkenti a hormonképződést; összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. Gyógyítja a tisztító és a kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Csökkenti a fizikai, az érzelmi és a pszichológiai fájdalmat. Csillapítja a fejfájást, oldja a feszültséget. Kiváló sebgyógyító. Gyógyítja a tüdő– és a bőrbetegségeket, a sejtzavarokat, valamint az emésztőszervek és légutak rendellenességeit, hallásproblémákat. Előnyösen hat a belek számára, szabályozza a bélflórát, kiűzi a parazitákat. Az Ametiszt a torokcsakrát és a koronacsakrát hangolja.

A LAPIS LAZULI egy újabb Szaturnusz hatása alatt álló kő!

A Lapis Lazuli ásványból készült Mala harmóniát teremt fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten. Erős védelmet nyújtó kő. Elősegíti a megvilágosodást. Növeli a személyes erőt. Segít az életünk irányításában és abban, hogy ki tudjuk mondani azt, amit eddig nem mertünk, teljes mértékben fel tudjuk vállalni magunkat. Konfliktus helyzetekben nagy segítséget nyújt. A Lapis Lazuli feloldja a torkon lévő blokkokat, a kommunikációt egészséges mederbe tereli. Segít szembenézni az igazsággal, bárhol is bukkanunk rá, valamint annak elfogadásában, amire tanít. A Lapis Lazuli segíti az emberi kapcsolatokat, megkönnyíti érzelmeink kifejezését. Lefinomít, valamint megszünteti a mártíromságot, a szenvedést, depressziót és a keménységet. A Lapis Lazuli csökkenti a vérnyomást, gyógyítja az összes torokkal kapcsolatos betegséget, pajzsmirigyet, légző és idegrendszert. Csökkenti a migrént, stimulálja az immunrendszert, tisztítja a vért és gyógyítja a halláskárosodást.

A VASÁRNAP BOLYGÓJA A NAP, KÖVE A RUBIN:

A Rubin ásványkőből készült Mala erősíti az életenergiát, harmóniát hoz létre. Segíti az érzékek feletti észleléseket és a telepatikus képességeket. Nagyon erős védelmi hatása van, minden síkon véd a negatív dolgok ellen. Serkenti a tobozmirigy működését, a Rubin bőséget hoz, valamint segít is megtartani a gazdagságot. Eltávolítja, a haragot átalakítja a negatív személyiségjegyeket, tudatosságot hoz. Tisztítja a karmikus utunkból a negatív történéseket. Erősíti a vezetési képességeket, a színtiszta igazság felé terel. Bátorságot ad, hogy félelmek nélkül kiállhassunk magunkért. A Rubin segíti az agyat, az éles látást, és az összpontosítást. Megszünteti a hiperaktivitást, a depressziót, a melankóliát, kedvtelenséget. Gyógyítja a szívcsakrát, és a szív összes betegségét, továbbá a vérszegénységet, a keringési zavarokat, veséket, mellékveséket, tüdőt, nyirokmirigyeket. Jótékony hatása lázcsillapításra, fertőző betegségekre is kiterjed. Csökkenti a koleszterinszintet. Erősíti az immunrendszert. A Rubin élénkíti a szexualitást, szenvedéllyel tölt fel. Kiegyensúlyozza a gyökércsakrát és a szívcsakrát.